Єгипет все ще планує закупити майже 4 млн т пшениці до кінця року і розглядає нове джерело імпорту

Єгипет як і раніше планує імпортувати до кінця року близько 3,8 млн т пшениці, заявив міністр постачання Шеріф Фарук.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

«У нас все ще є зелене світло для участі в прямих переговорах, щоб отримати найкращу ціну», — сказав він і додав, що Єгипту слід надати певні «переваги» в імпорті пшениці, або через сприятливі умови оплати, або через пільгове ціноутворення.

За словами трейдерів, GASC веде неофіційні дискусії з постачальниками.

«Ми ведемо постійні переговори з усіма: торговцями, урядами і навіть спілками фермерів», — сказав журналістам віце-голова GASC Хоссам Ель Гарахі.

За оцінками трейдерів, GASC має на меті придбати до 1,8 млн т пшениці у продавців, включаючи росію, за ціною близько 248 $/т.

«Ми впевнені, що можемо купувати (пшеницю, — прим. ред.) за зниженими цінами з наших двох основних джерел завдяки збалансованим зовнішнім відносинам», — зазначив Фарук.

Хоча він не уточнив джерела, росія та ЄС були ключовими постачальниками для Єгипту. Він також зазначив, що Єгипет вивчає можливість додати Туреччину як нове джерело імпорту пшениці після нещодавньої значної закупівлі Алжиром у країни.

Фарук сказав, що запаси пшениці в Єгипті наразі покривають попит на понад шість місяців, але міністерство постачання має на меті збільшити запаси до дев’яти місяців, щоб пом’якшити потенційну «геополітичну напругу».

Читайте також: Держагентство Єгипту GASC домовляється з рф про закупівлю пшениці поза тендером

  • Головне управління з питань постачання товарів Єгипту (GASC) 12 серпня закупило на тендері 280 тис. т української та болгарської продовольчої пшениці. Хоча початкова мета закупівлі складала 3,8 млн т.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus