Площа, охоплена засухою, досягала 50-60% — Укргідрометцентр

В цілому по країні площа, охоплена засухою, досягала 50-60%. Це стало наслідком тривалого дефіциту опадів у більшості областей упродовж літа та надзвичайно тривалих інтенсивних хвиль спеки у липні та серпні, йдеться у агрометеорологічному бюлетені за другу декаду серпня.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Упродовж літа 2024 зафіксовано рекордну кількість днів з максимальною температурою повітря +35°С і вище. Станом на 20 серпня у південних областях таких днів налічувалося 15-26, на решті території — від 1-4 на заході до 5-16 днів на решті території.

«Найбільш складні умови, як і в попередній період, складалися у центральних, південно-східних, південних областях та прилеглих районах інших областей, де період без ефективних дощів досягав 30-60 днів. А загальний (з початку літа) недобір опадів становив 40-65% норми. В окремих районах Черкаської, Кіровоградської, Миколаївської та Одеської областей кількість опадів за літо (червень — 20 серпня) не перевищила 20-40 мм при нормі 150-180 мм», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили в Укргідрометцентрі, надзвичайна ситуація склалася на території Миколаївської та Херсонської областей, де спостерігалися найвищі температури та найменша кількість опадів.

Читайте також: Через посуху соняшник у південних регіонах збирають з рекордно низькою олійністю

  • Мінагрополітики прогнозує врожай кукурудзи в Україні цьогоріч на рівні 25 млн т.
  • Аналітики USDA у серпневому звіті знизили свій прогноз виробництва кукурудзи в Україні у 2024/25 МР на півмільйона тонн до 27,2 млн т.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus