Мінімальні експортні ціни на зерно — це «костур», який використовують в країнах із неефективними органами контролю — думка

Застосування мінімальних допустимих експортних цін є таким собі «костуром», який використовують у країнах із неефективними органами контролю, вважає старший економіст Центру економічної стратегії Юрій Гайдай.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Може частково спрацювати, якщо буде якісно налаштований механізм визначення мінімальних цін. Але цей механізм не зачепить той сегмент експорту, де товар вивозять взагалі «в чорну». Ще один мінус — це незначний, але додатковий адміністративний тягар на бізнес. У випадку різких рухів ринку вниз може шкодити доброчесним експортерам», — говорить експерт.

Читайте також: Уряд визначив, як встановлюватимуть мінімальні експортні ціни на зерно (ДОПОВНЕНО)

  • Президент Володимир Зеленський 18 червня підписав законопроєкти №10168-2/10169-2 про боротьбу з «чорним» зерном та неповерненням валютної виручки.
  • В Мінагро вважають, що мінімальні розраховані експортні ціни не мають зашкодити нормальному функціонуванню ринка і не матимуть негативного впливу на форвардні контракти.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus