Україна відправила до Африки 23 тисячі тонн зерна

Україна відправила судно з 3,8 тис. т кукурудзи до Мозамбіку та 19,1 тис. т до Малаві. Після прибуття кукурудза, разом з іншими продуктами, буде використана Всесвітньою продовольчою програмою, для роздачі соціально вразливим категоріям місцевого населення, повідомило Мінагрополітики.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Українська кукурудза дозволить ВПП підтримати їжею близько 200 тис. людей у Мозамбіку та 900 тис. людей у Малаві впродовж 3 місяців. 

«Ми всі спільно робимо велику роботу, яку нам треба продовжувати в наступні роки. Вдячні нашим Збройним силам за те, що безпекова ситуація в Чорному морі дозволяє нам спільно робити цю роботу для народів країн, які цього насправді найбільше потребують. Ми щиро вдячні уряду Франції та офісу ВПП та урядам країн донорів таких як таких як Португалія, Корея, Швеція, Нідерланди та Італія за співфінансування цього зерна та також вклад в нашу велику спільну справу», — зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Маркіян Дмитрасевич.

Читайте також: Україна відправила понад 500 т рослинної олії до Мавританії в рамках Grain from Ukraine

  • Від початку роботи гуманітарної програми Grain From Ukraine восени 2022 р. до 10 країн Африки та Азії відправили понад 200 тис. т агропродукції.
  • У червні вперше відправили соняшникову олію в рамках Ініціативи. Вона призначалася для 5 країн — Демократична Республіка Конго, Мозамбік, Джибуті, Мавританія, Палестина.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus