Grain From Ukraine: Україна вже відправила понад 200 тис. т агропродукції до Азії та Африки

З моменту початку роботи гуманітарної програми Grain From Ukraine восени 2022 року Україна відправила 221 тис. т агропродукції до 10 країн Африки та Азії. Про це повідомив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

За його словами, в рамках програми було відправлено 195 тис. т пшениці, 22,2 тис. т пшеничного борошна та 4,1 тис. т колотого гороху до 10 країн Африки та Азії.

Він зауважив, що частину українського продовольства викуповують держави-учасники проєкту.

«Це win-win стратегія: наші міжнародні партнери підтримують українську економіку і одночасно покращують продовольчу ситуацію у світі», — зазначив Єрмак.

У першій половині 2024 року вже доставлено партії пшеничного борошна до Судану, пшениці до Нігерії, колотого гороху до Мавританії, Джибуті, Мозамбіку та Демократичної Республіки Конго. Наразі частина гуманітарних вантажів прямує до Малаві та інших держав-реципієнтів, додав Єрмак.

Він також повідомив, що наразі обговорюються можливі поставки до Гаїті, Чаду, Камеруну, Танзанії, Джибуті та інших країн.

Читайте також: Grain from Ukraine: Україна та ООН опрацьовують нові маршрути

  • Перша партія борошна з української пшениці в рамках Grain from Ukraine була доставлена до Судану наприкінці лютого.
  • Наприкінці березня до Судану прибуло судно MV Future ID із 14,6 тис. т борошна, яке змелено з української пшениці. Це була друга партія гуманітарного вантажу, в рамках ініціативи Grain from Ukraine.
  • У червні Україна вперше відправила соняшникову олію в рамках Grain from Ukraine. 2453,26 т олії призначено для 5 країн — Демократична Республіка Конго, Мозамбік, Джибуті, Мавританія, Палестини.
Виконано за допомогоюDisqus