Польські фермери не виключають, що повернуться до протестів після завершення польових робіт

Польські аграрії не виключають, що відновлять протести після закінчення польових робіт. Вони заявляють, що потік агропродукції з України руйнує, в тому числі, ринок м’яких фруктів, пише RadioMaryja.pl.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Значне падіння цін зафіксовано в закупівлі малини.

Від 6,5 до 7 злотих — стільки отримують польські виробники за кілограм малини. Це нижче рівня рентабельності. Аграрії побоюються, що закупівельні ціни падатимуть далі і вважають, що це через імпорт фруктів з України.

«Останнім часом спостерігалося значне зниження закупівельних цін, що явно спричинене імпортом з України», — сказав Сильвестр Дзєвульський з Люблінської сільськогосподарської палати.

Як пише видання, Польща не може конкурувати з Україною на міжнародному ринку, оскільки собівартість виробництва там значно нижча і українці не зобов'язані відповідати суворим екологічним стандартам ЄС. Тому є високий ризик втрати зовнішніх ринків. Заморожена малина з Польщі йшла переважно до скандинавських країн. Фермери вважають, що сьогодні «українці хочуть захопити цей ринок», тому звертаються до влади з проханням вжити заходів.

«Введення лімітів залежить від нашої влади. Принаймні так вважають виробники. Цей продукт має доповнювати наш ринок, а не руйнувати його (…). У нас є низка служб на кордоні, які повинні перевіряти весь транспорт, а не вибірково», — зазначив Дзєвульський.

Аграрії не виключають, що повернуться до протестів після завершення польових робіт.

Читайте також: Україна стала другим за величиною постачальником замороженої малини на європейський ринок

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus