Врожайність цукрових буряків на Вінниччині на 35% нижча від минулорічної

Аграрії Вінниччини першими в країні почали збирати цукровий буряк. Цьогоріч вони планують зібрати врожай обсягом 2,6 млн т. Про це повідомили у Вінницькій ОВА, пише Укрінформ.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Станом на 30 серпня в області буряки зібрали на площі близько 500 га при врожайності 35 т/га та з показником загального валового збору 17,6 тис. т.

Загальна посівна площа цукрових буряків у 2024 році по всіх категоріях господарств Вінниччини — 63,8 тис. га, що на 17% більше від показника попереднього року.

Станом на 30 серпня врожайність цукрових буряків в області на 35% нижча від показника відповідного періоду 2023 року, зазначили в ОВА.

«Вінницькі аграрії першими в країні розпочали збирання цукрових буряків. Наразі ще не йдеться про великі обсяги накопаних коренеплодів. Утім, вже можна робити якісь висновки стосовно майбутнього врожаю, оскільки врожайність цьогоріч суттєво поступається минулорічним показникам», — зазначили у відомстві.

Читайте також: УПІ-АГРО вже законтрактував понад 100 тис. т цукру на світовий ринок, поза Євросоюзом

  • Західний Буг почав збирати цукровий буряк раніше через високу біологічну врожайність.
  • Станом на 29 серпня аграрії чотирьох областей — Вінниччини, Львівщини, Полтавщини та Тернопільщини збирають цукрові буряки, яких уже викопано на площі 1,2 тис. га.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus