Україна отримала збитків від привласнення росією зерна на 30 млрд грн

Збитки внаслідок привласнення росією українського зерна складають понад 30 млрд грн і ця цифра не остаточна. Про це заявив начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Юрій Бєлоусов на конференції United for Justice: Accountability for the Attacks against Civilian Objects — Об’єднані заради справедливості. Відповідальність за атаки на цивільні об’єкти.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Ми виділили два періоди атак росії на агропромислову інфраструктуру, що мають прив’язку до «зернової угоди». До її підписання обстріли здійснювалися з артилерійських систем в прифронтових зонах: найбільше уражених об’єктів у Миколаївській (59) та Херсонській (78) областях. Після того, як Україна відмовилася від загрозливих умов країни-агресора, масштаби ударів почали розширюватися. У першу чергу ціллю стала Одеса та Одеська область, яка має найбільш потужну і розвинену інфраструктуру», — сказав він.

За словами Бєлоусова, відтоді росія стала використовувати великий діапазон абсолютно різних засобів ураження. Це і «Шахеди», і «Іскандери», і ракети тактичної авіації, і ракети морського та наземного базування.

Він зауважив, що лише на сьогодні збитки, які Україна отримала внаслідок привласнення зерна, попередньо складають понад 30 млрд грн.

Читайте також: Збитки агропідприємств Кіровоградщини через атаки росіян цьогоріч перевищили 5 млн грн

  • У травні 2024 року росія вперше відвантажила зернове судно в окупованому Севастополі до Венесуели. Таким чином росія намагається узаконити торговельні шляхи з окупованих українських територій зі своїми міжнародними партнерами.
  • Влітку росіяни почали вивозити з тимчасово окупованих територій українське зерно до Ірану.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus