Агрейн збільшить площі під озимою пшеницею через посуху

Господарства групи компаній «Агрейн» розпочали сівбу озимої пшениці врожаю 2025 року в Одеській області. Про це повідомила пресслужба агрогрупи.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

Загалом озиму пшеницю планують вирощувати на всіх кластерах агрогрупи. У підсумку структура посівних площ компанії на новий сезон передбачає приблизно 38 тис. га під озимі культури, зокрема:

  • понад 15 тис. га — під озиму пшеницю,
  • понад 5 тис. га — озимий ячмінь,
  • понад 16 тис. га — озимий ріпак,
  • понад 1 тис. га — озимий горох.

«Оскільки жнива цьогоріч більш ранні, ніж зазвичай, то і площі звільняються швидше, даючи нам змогу зараз інтенсивно заходити в поля з сівбою. Ріпак вже посіяли в Чернігівській, Житомирській і Черкаській областях, частково в Одеській. Активно триває посівна ячменю на Одещині. На полях із більшою вологістю ґрунтів уже маємо перші сходи озимого ріпаку. Зараз перейшли до захисту культури», — розповів головний агроном Славко Станішич.

Також він додав, що на наступний сезон збільшено посівну площу під пшеницю і ячмінь, порівняно з цим роком. 

«Через спеку та посуху в липні та серпні, яка вплинула на пізні культури, вирішили збільшити площі під озимою пшеницею, яка є більш стійкою до засухи. До того ж, зменшення врожаю продовольчої пшениці в багатьох країнах світу через засуху призводить до зростання цін на зернові. Ціни вже вищі, ніж минулого року, і показують рентабельність виробництва пшениці в Україні», — зазначив Станішич.

Читайте також: Агрейн почав сівбу озимого ріпаку в трьох областях

  • За даними Укргідрометцентру, на 70% площ, які треба засівати озимими культурами, триває літньо-осіння посуха.
  • Станом на 17 вересня в Україні посіяно 340,3 тис. га озимої пшениці.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus