Світові ціни на пшеницю у вересні зросли після тримісячного зниження

Індекс цін на зернові ФАО склав у вересні в середньому 113,5 пункту, що на 3,3 пункту (3%) вище за серпневий показник, але на 12,8 пункту (10,2%) нижче за рівень вересня 2023 року, йдеться у звіті організації.

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

«Після зниження протягом трьох місяців поспіль світові ціни на пшеницю у вересні зросли, що головним чином пов'язане з побоюваннями щодо несприятливих погодних умов деяких ключових експортерів. Через надмірно вологу погоду в Канаді відбулася затримка збирання врожаю, а в Європейському союзі суттєво знизився прогноз виробництва. Проте постачання з Чорноморського регіону за конкурентними цінами обмежили зростання цін», — йдеться у звіті.

Світові ціни на кукурудзу також зросли, чому сприяв низький рівень води в річках Мадейра у Бразилії та Міссісіпі у США, а також високий внутрішній попит у Бразилії та гарні темпи експорту в Аргентині.

Читайте також: Агресивні продажі та демпінг з боку росії на ринках Туреччини та Африки стримують ріст цін на продовольчу пшеницю

  • Закупівельні ціни на спотові партії української кукурудзи досягли 200 $/т на базисі CPT глибока вода. Останнього разу такий рівень цін спостерігався у квітні 2023 року.

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus