Нардепку і дружину власника ПАЕК звинувачують в незаконному збагаченні

НАБУ і САП повідомили про підозру у незаконному збагаченні народній депутатці України та дружині власника «‎Південної аграрно-експортної компанії» (ПАЕК) Юрія Кормишкіна Ірині Аллахвердієвій (Кормишкіній).

Підписуйтесь на наш Telegram: все про внутрішнє життя агрохолдингів

У відомствах не називають імені підозрюваної нардепки, водночас «Українська правда», посилаючись на джерела у правоохоронних органах повідомила, що йдеться про Кормишкіну.

За даними слідства, у 2021-2022 роках вона набула у власність активи на суму понад 20 млн грн. За них згодом начебто було куплено будинок на Одещині, в якому Кормишкіна наразі проживає. 

Як зазначили правоохоронці, її офіційний дохід за цей період та заощадження становили не більше 2,7 млн грн, які підозрювана використала на інші цілі.

Таким чином нардепка незаконно збагатилася на суму понад 20 млн грн, заявили в НАБУ.

Кваліфікація дій підозрюваної: ст. 368-5 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: В Італії арештували замок Федоричева, який він купив за гроші, отримані на оборудках з ДПЗКУ — прокуратура

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus