Господарство на Черкащині почало виготовляти комбікорми

Господарство «Плешкані», що на Черкащині, утримує корів голштинської породи. Пів року тому воно побудувало виробничий комплекс із виготовлення комбікорму, повідомляє Kurkul.com.

Підписуйтесь на наш YouTube: топи агрохолдингів без краваток

Процес вибору та монтажу тривав близько пів року. Найбільше часу пішло на визначення необхідного обладнання та потужностей, оскільки тут враховували як поточні показники поголів'я, так і майбутні плани.

Будівництво системи пройшло кілька етапів. Спочатку встановили усі основні конструкції, зокрема, засіки і ємності. Потім провели електромонтажні роботи, і вже після цього почали збирати обладнання та налаштовувати системи управління. У лютому запустили виробництво, а згодом почали тестувати комбікорм.

«Ми прорахували перспективу на 5-10 років, щоб мати можливість модернізувати виробництво в разі розширення. Наприклад, наразі потужність виробництва становить 6 т/год, але з додатковим обладнанням ми можемо підвищити її до 12  т/год», — розповів головний зоотехнік Роман Любченко.

На початковому етапі господарство тісно співпрацювало з компанією-постачальником обладнання «Сій Добро», надаючи їй розрахунки та запити щодо поточних і майбутніх потреб.

Так компанія «Сій Добро» допомогла господарству створити динамічний і гнучкий план розвитку комбікормового виробництва. Під час його планування брали до уваги потребу у кормі на тиждень, місяць, а потім прорахували, як збільшити обсяги на перспективу на кілька років. Для цього необхідно буде просто додати деякі компоненти на базі вже робочого заводу, адже система працює як модульний конструктор, де можна додавати нові елементи та розширювати функціонал.

«Збільшити потужності вдвічі можна, додавши  ще одну дробарку. Основна задача тут — пришвидшити процес подрібнення, який займає найбільше часу. Якщо встановити ще один дробильний агрегат, це значно прискорить наповнення ємностей, і продуктивність зросте», — зазначив Любченко.

Читайте також: Господарство на Житомирщині збудувало лінію для виробництва комбікорму

Євгенія Тулаїнова, Latifundist.com, 2024 р.

Виконано за допомогоюDisqus