Аграрні призначення 2024: Січень-лютий

АгроПризначення 2024: Січень-лютий

Джерело фото: Latifundist.com

Агрокомпанії не стали чекати, коли почнеться посівна-2024 «гарячий сезон» і вже в січні-лютому провели кадрові перестановки. Лідером по кадровим змінам за цей період є агропромхолдинг «Астарта-Київ», звідки пішли начальниця управління земельних ресурсів та директор з сільськогосподарського виробництва. Натомість було призначено нового директора з переробки продуктів та нового генерального директора «Астарта Прихоролля». 

У січні завершив оптимізацію управлінських ланок HarvEast. Напрямок продажів та закупок компанія обʼєднала у комерційний департамент. Крім цього змінила керівника свого київського активу — «Агро-Холдинг МС».

Також упродовж минулих двох місяців ми отримали нового голову Держпродспоживслужби та заступника голови Комітету АПК «Торгово-промислової палати України».

Руслан Мазуренко

Куди: «Агро-Холдинг МС»

Посада: Керівник

З 5 січня керівником «Агро-Холдинг МС» — київського активу HarvEast — призначено Руслана Мазуренка, який також є очільником тимчасово окупованого донецького активу «Ілліч-Агро Донбас».

Руслан Мазуренко має великий досвід роботи на керівних посадах в аграрній сфері. Закінчив Донецький національний університет за спеціальністю «Економіка підприємства». Також має диплом Маріупольського гуманітарного інституту Донецького державного університету за спеціальностями «Українська мова і література».

Ігор Рилік

Куди: «Астарта-Київ»

Посада: Директор з переробки продуктів

На посаду директора з переробки продуктів сільськогосподарського виробництва «Астарта-Київ» Ігор Рилік призначений з 26 січня. В його ключові обов’язки тепер входять управління цукровими заводами, елеваторами та біоенергетичним комплексом компанії.

Ігор Рилік здобув вищу освіту на хімічному факультеті Дніпропетровського державного університету. Пройшов програму корпоративного МВА у Міжнародному інституті менеджменту (МІМ-Київ).

«Експерт цукрової галузі з 34-річним практичним досвідом. Працював на українських та іноземних підприємствах харчової промисловості, зокрема і в агропромхолдингу «Астарта-Київ» з 2006 по 2014 роки», — зазначили в компанії.

Також Ігор Рилік є експертом з енергоефективності — під його керівництвом реалізовані масштабні програми енергозбереження на цукрових заводах та розробка проєктів будівництва біоетанольного та маслоекстракційного заводів. Працював у проєктах ФАО ООН та ЄБРР.

Сергій Ткачук

Куди: Держпродспоживслужба

Посада: Голова

З 30 січня новим головою Держпродспоживслужби призначено Сергія Ткачука. З жовтня 2013 року він займав посаду першого заступника Голови Держпродспоживслужби та виконував обов’язки голови відомства. Ще раніше був заступником голови Хмельницької ОВА.

Сергій Ткачук отримав диплом за спеціальністю «Правознавство» у Хмельницькому університеті управління та права. Також закінчив магістратуру в Національній академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління». Має ступінь доктора філософії.

Олександр Джемесюк

Куди: «Астарта Прихоролля»

Посада: Генеральний директор

15 лютого на посаду генерального директора «Астарта Прихоролля» призначено Олександра Джемесюка. З відкритих джерел відомо, що раніше він очолював підприємства «Мусіївське» агропромхолдингу «Астарта-Київ».

Володимир Пугачов

Куди: «Торгово-промислова палата України»

Посада: Заступник голови Комітету АПК

У лютому на посаду заступника голови Комітету АПК «Торгово-промислової палати України» призначено Володимира Пугачова.

«Ця честь підкреслює мою відданість розвитку сільського господарства України та спільні зусилля нашої неймовірної команди в Україні», — прокоментував на своїй сторінці у Facebook своє призначення Володимир Пугачов.

Нагадаємо, Володимир Пугачов є виконавчим та регіональним директором у Східній Європі асоціації «Дунайська соя».

Комітет підприємців АПК при «ТПП України» — це постійно діючий консультативно-дорадчий орган, у складі якого 36 представників підприємств, галузевих асоціацій агропродовольчої сфери, науковців та експертів.

Агровтрати

Олексій Остапенко

Звідки: «Агро-Холдинг МС»

Посада: Керівник

У січні з посади керівника «Агро-Холдинг МС» HarvEast пішов Олексій Остапенко. Цю посаду він обіймав з грудня 2019 року.

«Завдяки Олексію «Агро-Холдинг МС» був швидко інтегрований до компанії після купівлі цього активу, що дало змогу максимально розкрити потенціал підприємства», — зауважили в компанії.

І додали, що Олексій Остапенко і далі продовжить свою кар’єру топменеджера агрогалузі.

Євген Садовий

Звідки: «Астарта-Київ»

Посада: Директор з переробки продуктів

Євгеній Садовий склав повноваження директора з переробки продуктів сільськогосподарського виробництва «Астарта-Київ» з 25 січня. На цій посаді він працював з липня 2022 року. До цього два роки обіймав посаду генерального директора у RISOIL S.A.

Вадим Скрипник

Звідки: «Астарта-Київ»

Посада: Директор з сільськогосподарського виробництва

З 8 лютого Вадим Скрипник залишив посаду директора з сільськогосподарського виробництва «Астарта-Київ»

 «В «Астарті» я працював 8 років, 4 з яких — на посаді директора з сільськогосподарського виробництва. За цей час нам вдалося створити злагоджену та високопрофесійну команду  департаменту сільськогосподарського виробництва, яка і продовжить підвищувати ефективність цього сегменту бізнесу. Я не йду в іншу  компанію, натомість потребую певної паузи, щоб перезавантажитися та переосмислити шляхи моєї подальшої професійної самореалізації. Я дуже вдячний команді «Астарти» і особисто Віктору Іванчику за ці роки роботи», — прокоментував Вадим Скрипник.

Галина Вдовенко

Звідки: «Астарта-Київ»

Посада: Начальниця управління земельних ресурсів

У лютому з «Астарта-Київ» пішла Галина Вдовенко, начальниця управління земельних ресурсів. На своїй сторінці в Linkedin вона вказала, що працювала на цій посаді з жовтня 2019 року.

«Це був безцінний досвід із хорошими емоціями та враженнями. Надзвичайна компанія з надзвичайними людьми», — написала на своїй сторінці у Facebook Галина Вдовенко.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus