Корпорація АТБ

Об'єднання великих українських компаній
1495

Корпорація «АТБ» — об'єднання великих українських компаній, які провадять свою діяльність у таких сферах бізнесу: управління активами, роздрібна торгівля, виробництво та продаж продуктів харчування.

Згідно з аналітичною системою YouControl, бенефіціари  Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков, Віктор Карачун, Ігор Карачун, Ірина Карачун.

Засновники  «АТБ-Маркет», кондитерська фабрика «Квітень», спортивний клуб «Схід», м'ясна фабрика «Фаворит Плюс».

Голова Ради директорів, генеральний директор  Борис Марков.

Профіль бізнесу «Корпорації «АТБ»

Корпорація «АТБ» — сучасне об'єднання великих українських підприємств, які здійснюють свою бізнес-діяльність у роздрібній торгівлі, управління активами, виробництва та продажу продуктів харчування, надання послуг у сфері спорту та відпочинку.

З початку своєї діяльності у 1993 році підприємство цілеспрямовано розвивало свою торгову мережу, яка на початку 2019 року налічує 1004 магазини та демонструє за останні 10 років найвищі темпи приросту у торговельній індустрії України.

Наразі магазини «АТБ-Маркет» працюють у 256 населених пунктах 22 областей України.

Торговельна мережа «АТБ» є єдиною в Україні, яка широко представлена ​​в сільській місцевості.

Корпорація «АТБ» забезпечила у 2018 р. її товарообіг у 103,6 млрд грн, що на 22 % більше за показники 2017 р. За підсумками минулого року на 30% зросла і загальна сума відрахувань податків та зборів групи компаній «АТБ», перевищивши 9 ,4 млрд. грн.

Показники 2019:

  • 12,6 млрд грн податків та зборів було виплачено підприємствам групи АТБ;
  • 64 тис. працівників працює на підприємствах групи АТБ;
  • 100 благодійних проектів реалізовано.

Підприємства-партнери:

- будівельний інжиніринг «РІТЕЙЛ-ДЕВЕЛОПМЕНТ» — будівництво та реконструкція понад 100 об'єктів/рік;

- транспортна логістика «ТРАНС ЛОГІСТИК» —  понад 600 власних транспортних засобів, 5,2 млн км/місяць загального пробігу автопарку;

- складська логістика «ЛОГІСТИК ЮНІОН» — понад 6 тис. т/добу вантажообіг, 183 тис. м² загальної площі складів.

Інновації

Корпорація «АТБ» реалізувала інноваційні для українського ринку проекти, завдання яких вивести підприємство на світовий рівень ведення бізнесу.

ERP на базі платформи ORACLE RETAIL (система планування ресурсів підприємства) за допомогою цілого комплексу інтегрованих програм дозволяє створити єдине інформаційне середовище з метою автоматизації всіх сфер діяльності підприємства: від планування бізнес-процесів до контролю їх реалізації та подальшого аналізу досягнутих результатів.

Головне призначення ERP-системи — забезпечити зростання конкурентоспроможності підприємства шляхом підвищення ефективності бізнес-процесів і, як наслідок, скорочення витрат.

Логістика

Використання WMS, TMS та GPS систем дозволяє знизити вартість внутрішньоскладської обробки товару та його доставки, підвищити контроль за виконанням складських операцій, обмежити вплив людського фактора на процеси складської логістики, підвищити контроль над роботою власного та найманого автопарку, покращити якість транспортних послуг.

Маркетинг

Використання SpacePlanning, FloorPlanning, Web Publisher, програмних продуктів мерчендайзингу компанії Strategix дозволяє збільшити товарообіг за рахунок оптимізації розподілу площі торгового залу між категоріями, розміщення торговельного обладнання, викладки всередині кожної категорії, розміщення категорій товарів у торговому залі.

Інформаційні технології

Впровадження системи BI (business intelligence — інформаційно-аналітична система) дозволяє оптимізувати планові бізнес-процеси, скоротити до необхідного мінімуму обсяг «ручних операцій» та спрямувати зусилля фахівців безпосередньо на аналіз інформації для обґрунтування прийняття управлінських рішень.

  

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Менеджмент

Марков Борис
Голова Ради директорів, генеральний директор

Контакти

Структура компанії

АТБ-маркет
Роздрібна торгівля