Супермаркети АТБ відмовилися від реалізації продукції Roshen

У магазинах мережі «АТБ» завершується договір про співпрацю з компанією Roshen

Про це пише biz.liga.net.

За повідомленнями джерела, яке слідкує за перебігом переговорів між корпорацією «АТБ» і Roshen, таке рішення ухвалене за взаємною згодою сторін. В свою чергу в корпорації «АТБ» не коментують цю ситуацію та продовжують розпродувати залишки продукції Roshen.

Повідомляється, що «АТБ-маркет» продавав продукції Roshen приблизно на 2,5 млрд грн на рік.

«Коли дві великі компанії не домовилися про співпрацю — програють обидві — втрачають обіг та лояльність споживачів», — каже в.о. гендиректора продуктової мережі «Коло» Марина Сергієнко.

Зазначається, що закінчення співпраці з «АТБ-маркетом» суттєво вдарить по бізнесу кондитерської компанії. За даними Forbes, прибуток з реалізації кондитерської продукції в мережі супермаркетів припадає близько 2/3 виторгу Roshen. У 2020 році, згідно з інформацією Opendatabot, кондитерська компанія вторгувала на 17,4 млрд грн (дані за 2021 рік ще не публікували).

Додається, якщо для іншої продукції-замінника швидко знаходять альтернативу, то продукцію Roshen буде складно замінити. Джерела вказують на те, що споживачам доведеться шукати продукцію в іншому місці.

Нагадаємо, уряд посилив контроль за діяльністю операторів у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus