WWF-Україна

Громадська спілка «Всесвітній фонд природи Україна»
160

Всесвітній фонд природи WWF — одна з найвпливовіших та найбільших незалежних природоохоронних організацій у світі, що нараховує понад 5 мільйонів прихильників і має представництва у більш ніж 100 країнах світу.

Місія WWF полягає в тому, щоб зупинити деградацію природних систем планети та побудувати майбутнє, у якому людина житиме в гармонії з природою. Цього можна досягти шляхом збереження біорізноманіття планети; раціонального використання природних ресурсів; зменшення забруднення та марнотратного споживання.

Основні напрями, у яких працює WWF, — охорона лісів, прісноводних водойм, морів та океанів, збереження видів флори та фауни, мінімізація використання токсичних речовин, зміна клімату.

ІСТОРІЯ WWF-УКРАЇНА

29 квітня 1961 року  Заснований Всесвітній фонд природи WWF, коли підписана декларація, згодом відома як Моржський маніфест. Цей документ заклав основу рухові, що згодом переріс у найбільшу в світі незалежну природоохоронну організацію.

1998 рік — заснована Дунайсько-Карпатська програма WWF (WWF-DCP). Її мета — координування діяльності WWF у країнах басейну Дунаю та регіону Карпатських гір, а саме — Україні, Молдові, Румунії, Болгарії, Сербії, Словаччині, Чехії та Словенії. З 1998 року WWF реалізовував проєкти в Україні, присвячені збереженню, відновленню та сталому управлінню ресурсами у двох екорегіонах — Дунайському та Карпатському, які занесені WWF у перелік найцінніших природних регіонів світу (WWF Global 200). За 20 років програма стала важливим рушієм покращення стану навколишнього середовища в регіоні та активно співпрацювала з міжнародними партнерами, місцевими урядами та зацікавленими сторонами.

2019 рік — заснування національного офісу WWF-УкраїнаЗ появою національного офісу (Громадська спілка «Всесвітній фонд природи Україна»), робота WWF в Україні набуває різноманітних та масштабніших форм — проведення досліджень, просвітництво, консультування державних органів та лобіювання змін до законодавства, мобілізація фінансових ресурсів для впровадження програм із вивчення й збереження природи. Основні напрями роботи WWF-Україна: ліси, вода та рідкісні види.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Команда

Петрович Олеся Зіновіївна
Керівник проєкту INSURE Всесвітнього фонду природи

Контакти

Діяльність

Міжнародні