Українська універсальна біржа

Товарна біржа
766

«Українська універсальна біржа» — товарна біржа, що є однією із перших професійних організацій в Україні, яка почала займатися наданням повного спектру біржових послуг.

«Українська універсальна біржа» має 15 філій та представництв в Україні.

Директор — Гладкий Сергій Вікторович

Профіль YouTube

Профіль Facebook

Профіль Instagram

Профіль бізнесу «Української універсальної біржі»

«Українська універсальна біржа» була зареєстрована з метою прийняття активної участі в ринковій трансформації економіки України. «Українська універсальна біржа» займала передові місця щодо об’ємів реалізованої вугільної та сільськогосподарської продукції, необробленої деревини, нафти сирої, газового конденсату та скрапленого газу.

Її реорганізація у ТОВ «Українська універсальна біржа» відбулась у зв’язку з приведенням у відповідність організаційно-правової форми Біржі до вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів» № 738-IX від 19 червня 2020 р. 

«Українська універсальна біржа» набула статусу товарної біржі згідно з Законом України «Про товарні біржі» на підставі ліцензії на провадження професійної діяльності на організованих товарних ринках — діяльності з організації торгівлі продукцією на товарних біржах, виданої Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (рішення № 842 від 30.09.2021р.).

Основні напрями діяльності

  • «Українська універсальна біржа» є офіційним електронним майданчиком публічних закупівель України PROZORRO, який авторизований Міністерством економічного розвитку та торгівлі.
  • «Українська універсальна біржа» є акредитованим електронним майданчиком системи «ProZorro.Продажі» за всіма напрямками діяльності проекту: реалізація Фондом гарантування вкладів фізичних осіб активів збанкрутілих банків; продаж державного та комунального майна (об’єктів малої приватизації); продаж права оренди державного та комунального майна; продаж майна боржників в провадженні у справах про банкрутство; продаж спеціальних дозволів на користування надрами; продаж земельних ділянок та прав оренди на них тощо.
  • «Українська універсальна біржа» є організатором електронних біржових торгів із купівлі-продажу необробленої деревини та пиломатеріалів.
  • «Українська універсальна біржа» здійснює продаж майна платників податків, що перебуває у податковій заставі, будучи уповноваженою товарною біржою, визначеною центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, на конкурентних засадах; здійснює на аукціонах та біржових торгах безхазяйного та іншого майна, що перейшло у власність держави.

Біржа представлена в основних економічно розвинених регіонах України: Київ, Дніпро, Запоріжжя, Одеса, Полтава, Суми, Харків.

«Українська універсальна біржа» є членом:

  • асоціації «Біржові та електронні майданчики»;
  • Торгово-промислової палати України;
  • EUROPEAN BUSINESS ASSOCIATION.

Ліцензії «Української універсальної біржі»

  • Ліцензія Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на провадження професійної діяльності на організованих товарних ринках — діяльність з організації торгівлі продукцією на товарних біржа.
  • Ліцензія Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на проведення професійної діяльності на ринку капіталу — клірингова діяльність із визначення зобов’язань.

Історія розвитку «Української універсальної біржі»

18 листопада 1997 р. — зареєстровано «Українську універсальну біржу».

7 липня 2021 р. — реорганізація «Української універсальної біржі».

30 вересня 2021 р. — здобула статус товарної біржі.

Для того, щоб актуалізувати інформацію у розділі досьє або компанії, надішліть поновлені дані на пошту data@latifundistmedia.com

Менеджмент

Контакти