Обмежена пропозиція триматиме стабільний рівень цін на сою до нового врожаю: УУБ

Вартість олійних залишається в діапазоні минулих періодів. Подекуди закупівельні ціни переробників на сою складають близько 18 000–18 300 грн/т. За короткостроковим прогнозом, з огляду на обмежену пропозицію індикативи на сою будуть залишатися на рівні 16 000–18 000 грн/т, в залежності від базису та умов постачання, вважають аналітики «Української універсальної біржі» (УУБ).

«Даний діапазон буде спостерігатися до початку збору нового врожаю. Збільшена зацікавленість на український соняшник, яка спричинена ростом світових цін на рослинні олійні, поступово буде послаблюватися. Оскільки це мало більше спекулятивний характер після прогнозів спекотної та сухої погоди», — зазначають аналітики УУБ.

Початок тижня, як і очікувалося, розпочався зі зниження цінових позицій на зернові, що пов’язано із проблемами пропуску суден на вхід до портів України, а також дисбалансом попиту та пропозиції. Винятком залишалася фуражна пшениця, потреба на яку була з боку тваринницьких підприємств.

Цінові індикативи трейдерів станом на 22 червня до минулого тижня:

  • кукурудза — 5 219,17 грн/т (-2,60%);
  • пшениця фуражна — 5 002,11 грн/т (-0,19%);
  • соняшник — 12 969,08 грн/т (+6,71%);
  • соя — 16 511,82 грн/т (+0,48%).

Щоб ознайомитися з оглядом цінових індикативів ринку, перейдіть у безкоштовний чат-бот для купівлі та продажу аграрної продукції в Телеграм — AgroMarketUUB — далі натисніть «поділитись номером» — оберіть розділ «Аналітика».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus