ДПЗКУ отримала 87 млн грн збитку за I півріччя 2021 р.

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) у першому півріччі 2021 року одержала чистий збиток у розмірі 87 млн грн. У той час як за аналогічний період 2020 р. збиток становив 3,47 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба ДПЗКУ.

При цьому чистий збиток компанії за I квартал 2021 року склав 144 млн грн, а за II квартал 2021 року компанія отримала чистий прибуток у розмірі 57 млн ​​грн.

«Варто зауважити, що з 2013 року діяльність ДПЗКУ була збитковою. Значний вплив на фінансові результати компанії спричинило надлишкове фінансове навантаження — китайський кредит. Крім витрат на обслуговування кредиту, на фінансовий результат впливає коливання валютного курсу», — йдеться в повідомленні.

Чистий дохід від реалізації компанії за I півріччя 2021 року склав 5,7 млрд грн. Чистий дохід за аналогічний період 2020 року становив 4,17 млрд грн.

Нагадаємо, що Нацполіція викрила масштабні зловживання керівництва ДПЗКУ на сотні мільйонів гривень. Правоохоронці встановили, що посадові особи компанії проводили експортні операції зернових на підконтрольні компанії-нерезиденти. 13 серпня 2021 року Нацполіція затримала керівника «Державної продовольчо-зернової корпорації України» (ДПЗКУ) при спробі втечі з України.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus