У Черкаській області запустили новий завод з переробки кукурудзи

15 вересня 2021 р. компанія Seed Corp відкрила в с. Гельмязів Золотоніського району Черкаської області першу чергу нового заводу з переробки кукурудзи.

Про це повідомляє пресслужба компанії «Черкасиобленерго», яка проводила підключення об'єкта до електроенергії.

Seed Corp працює на Черкащині вже третій рік. Півроку тому підприємство розпочало проєкт із будівництва заводу з переробки кукурудзи та калібрування зерна на Золотоніщині. Нині здана перша черга, а загалом у планах компанії — звести завод за 4 роки.

Вказується, що власні інвестиції компанії Seed Corp в завод з переробки кукурудзи складуть $30 млн.

Співзасновник компанії Seed Corp Сергій Терещук зазначив, що перша черга заводу була побудована в рекордні терміни — за 3,5 місяці (зазвичай такі об'єкти зводяться за рік).

Потужності нового заводу на Золотоніщині розраховані на просушування 22 тис. т кукурудзи в качанах в сезон та калібрування 750 тис. посівних одиниць кукурудзи. Окрім цього завод може здійснювати калібрування 200 тис. п.о. соняшнику та 10 тис. п.о. сої, пшениці, ячменю та інших культур.

Нагадаємо, що на початку вересня на «Вільногірський елеватор» групи компаній G.R. Agro надійшла перша партія кукурудзи у 2021/22 МР. Кукурудзу врожаю 2021 року прийняли в рамках програми «Безкоштовне зберігання для сільгоспвиробників».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus