BASF виводить на український ринок перший гібрид соняшнику класичної системи вирощування

Департамент BASF Agricultural Solutions виводить на ринок перший гібрид соняшнику традиційної системи вирощування.

Про це повідомляє прес-служба компанії BASF.

Відзначається, що компанія презентує українським аграріям новий гібрид соняшника ІНСАН 100. Це — п'ятий гібрид в портфоліо компанії, але перший для класичної системи вирощування.  

«Наша компанія вже три роки співпрацює з провідними експертами у галузі селекції, біології та реєстрації, аби вивести на ринок України кращі рішення для вирощування соняшнику. У найближчому майбутньому під загальним брендом InSun™ плануємо вихід ще низки гібридів. «Ми довіряємо InSun™» — саме так звучить слоган бренду», — розповів Матіас Хорш, директор з маркетингу департаменту BASF Agricultural Solutions в Україні, Молдові та країнах Кавказу.

Згідно з повідомленням, гібрид ІНСАН 100 має високу та стабільну врожайність, адаптований для вирощування в засушливих умовах. Поєднує в собі комплекс цінних ознак: ранню стиглість, швидкий початковий розвиток та олійність. Добре придатний для екстенсивної та середньоінтенсивної технології вирощування. 

Керівник напрямку маркетингу насіння департаменту BASF Agricultural Solutions Тарас Костина зазначив, що соняшник – одна з найбільш прибуткових культур для більшості господарств за останні 20 років. І це, значною мірою, завдяки виведенню гібридів — їхнє вирощування дозволяє знизити вплив кліматичних факторів, уражень хворобами та пошкоджень шкідниками без додаткових витрат і втрат.

«Гібриди BASF не є винятком. Вони — результат тривалої роботи досвідчених селекціонерів і передових агротехнологій. Ми впевнені в покращеному генетичному потенціалі продукції, яку ми пропонуємо аграріям», — наголосив Тарас Костина.

Відзначається, що основною характеристикою ІНСАН 100 є поєднання ранньостиглості та стійкості до вовчка раси A-G та несправжньої борошнистої роси завдяки наявності генів PL6 та PL9. Крім цього, дослідження показали толерантність до вертицильозуфомопсису та іржі

Згідно з повідомленням, це дозволяє ІНСАН 100 демонструвати високу врожайність по всій Україні: від 3,4 т/га у Південному та Східному регіонах до 3,7 т/га у Центральному.

Нагадаємо, що агрометеорологічні умови в першій декаді вересня 2021 р. для завершення вегетації та збирання пізніх культур, початкового росту і розвитку посіяного озимого ріпаку, підготовки площ під посів озимих, накопичення цукрів в плодах і коренеплодах були цілком задовільними.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus