В Україні затвердили граничний обсяг експорту пшениці на 2021/22 МР

Граничні обсяги експорту пшениці на 2021/2022 маркетинговий рік були затверджені на рівні 25,3 млн т (всіх класів) згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Міністерством аграрної політики та продовольства України та учасниками зернового ринку.

Про це повідомила пресслужба «Європейської Бізнес Асоціації» (ЄБА).

Згідно з даними проекту «Урожай онлайн 2021», який створений Latifundist.com в партнерстві з компанією JIVA NPK, урожай пшениці (озимої та ярої) склав 32,3 млн т (з площі 7 млн га) при врожайності 4,62 т/га.

«Даний документ є одним із факторів збереження балансу між внутрішнім споживанням зернових та експортними можливостями. Адже стабільність та прогнозованість є пріоритетом для України і одним із головних чинників національної та продовольчої безпеки», — заявили в ЄБА.

Справка: Меморандум про взаєморозуміння між Мінагрополітики та учасниками зернового ринку у 2021/2022 маркетинговому році було підписано 5 липня 2021 року. Даний документ містить механізми взаємодії учасників ринку зерна, обмін інформацією щодо перспектив експорту зернових культур, здійснення моніторингу функціонування зернового ринку.

Нагадаємо, що у вересні 2021 року «Укрзалізниця» перевезла 3,8 млн т зернових вантажів. Це рекордний показних перевезення зазначених вантажів у вересні за останні 10 років.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus