Зупинка збирання кукурудзи та соняшника через дощі призвела до подорожчання культур — трейдери

Через дощі призупинили збиральну кампанію з кукурудзи та соняшника у Дніпропетровській та Запорізькій областях. Це спричинило збільшення цін на сільгосппродукцію.

Про це повідомляє прес-служба G.R. Agro.

«За останніми даними неприбраними залишилися близько 30% площ під кукурудзою та 10% під соняшником. Частина врожаю, що залишилася, перебуває в полях, що призводить до подальшого вологонакопичення», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на тлі зупинки збиральної кампанії та проблем з логістичним ланцюжком ціни на кукурудзу зросли до 8150-8200 грн за т СРТ. Незважаючи на зростання цін активного продажу не спостерігається.

Також через дефіцит пропозицій ціни на соняшник зросли до 19-20,2 тис. грн за т на умовах DAP завод.

«Незважаючи на зростання тарифів на сушіння на елеваторах України, велика частина зерна надходить саме на елеватори, оскільки вивантаження в портах повільне і не всі термінали надають послуги очищення та сушіння», — коментують аналітики.

Експерти зазначили, що аграрії намагаються продавати зерно партіями, а не великими лотами, щоб покрити потреби у фінансах.

Нагадаємо, що вже п'ятий тиждень поспіль ціни на українську пшеницю та кукурудзу продовжили своє зміцнення слідом за світовими.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus