СБУ на Херсонщині затримала рейдерів, які вимагали у фермера 1,2 млн грн

Співробітники СБУ викрили злочинну групу на Херсонщині, яка займалася вимаганням коштів у місцевого фермера та загрожувала йому фізичною розправою.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

Згідно з повідомленням, злочинців вдалося затримати «на гарячому» під час отримання 1,2 млн грн від аграрія.

Як вдалося встановити СБУ, угруповання складалося з українців та іноземців, вихідців із Вірменії. Вони вимагали від місцевого підприємця-фермера 1,2 млн грн. За цю суму обіцяли «не чіпати» потерпілого та членів його родини.

Зазначається, що, оскільки підприємець відмовлявся платити зловмисникам, вони побили його та відібрали автомобіль. Потім вимагали переписати машину на своїх спільників. Щоб жертва не звернулася до правоохоронців, вони почали загрожувати членам сім'ї. Зрештою потерпілий звернувся до СБУ і під контролем спецслужби передав зловмисникам зазначену суму.

Злочинцям готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Викриття зловмисників проводили співробітники СБУ в Криму.

Нагадаємо, що в Україні існує чотири види рейдерів: рейдер-конкурент, рейдер-колишній співробітник, рейдер-юрист та рейдер-бандит.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus