IFC може надати Кернелу кредит до $40 млн

Міжнародна фінансова корпорація (International Finance Corporation, IFC) із групи Світового банку може надати компанії «Кернел» до $40 млн у рамках існуючої кредитної лінії на $200 млн.

Про це повідомляється на сайті IFC.

Зазначається, що кошти допомагатимуть компанії «Кернел» керувати ланцюгом створення вартості зерна від виробництва та зберігання в Україні до комерціалізації у різних напрямках через свій сегмент інфраструктури та торгівлі.

Згідно з повідомленням, цей сегмент включає мережу внутрішніх зернових елеваторів із 30 елеваторів із загальною потужністю зберігання зерна 2,3 млн т і два експортні портові термінали для зберігання та перевалки зерна, розташованих у порту Чорноморськ.

«Участь IFC є результатом проекту «Підвищення ефективності зерносховищ в Україні», який допоміг «Кернел» розробити та ініціювати програму підвищення ефективності своїх операцій з торгівлі зерном шляхом передачі функції довгострокового зберігання зерна партнерським господарствам та постачальникам зерна», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що ЄС виділить грант у розмірі 50 млн євро на поповнення статутного капіталу Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, за допомогою якого зменшаться ризики для банків, а аграрії матимуть доступ до фінансових ресурсів для фінансування сільськогосподарських робіт.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus