В Херсонській області виявили свиней заражених АЧС

7 грудня під час проведення моніторингових обстежень місць можливого видалення трупів тварин, фахівцями ветеринарної медицини в лісопосадці між с. Станіслав та с. Широка Балка Станіславської об’єднаної територіальної громади Херсонського (Білозерського) району Херсонської області виявлено 4 трупи свиней (віком 2-10 міс.). 

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби.

Відмічається, що було відібрано біологічний матеріал та направлено для дослідження на АЧС та було встановлено діагноз африканська чума свиней. 

«Проведено спалювання та захоронення залишків трупів свиней в місці їх виявлення, місце спалення оброблено хлорним вапном. Продезінфіковано задіяний автотранспорт, засоби індивідуального захисту та одноразовий спецодяг знищено шляхом спалювання», — наголосили у відомстві.

Нагадаємо, що протягом листопада Україна імпортувала 4,7 тис. т свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней. Це на 23% чи 1,4 тис. т менше ніж завезли за попередній місяць.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus