Міжнародна виставка сільгосптехніки AGRITECHNICA переноситься на 2023 рік

У зв'язку з погіршенням ситуації з пандемією та чинним офіційним регламентом умови для проведення провідної світової виставки сільськогосподарської техніки AGRITECHNICA 2022 більше не виконуються — наступна AGRITECHNICA пройде з 12 по 18 листопада 2023 р. в Ганновері (Німеччина).

Про це повідомляють модератори виставки.

Згідно з повідомленням, AGRITECHNICA 2022 року не відбудеться у зв'язку з поточними національними та глобальними подіями, пов'язаними з пандемією COVID-19, числом випадків захворювання у всьому світі, що швидко зростають, і пов'язаними з цим обмеженнями на поїздки, а також офіційними приписами.

«DLG як організатор, Асоціація сільськогосподарської техніки VDMA та консультативна рада експонентів Agritechnica спільно дійшли висновку, що умови, необхідні для проведення провідної світової виставки сільськогосподарської техніки, не виконуються. Здоров'я та безпека відвідувачів, експонентів, партнерів, членів та персоналу є головним пріоритетом у цій ситуації», — йдеться у повідомленні.

Відмічається, що AGRITECHNICA 2022 стала б міжнародним майданчиком для сільського господарства та агробізнесу. Професійний обмін, налагодження контактів та інновації мали стати центром уваги та дати необхідні імпульси для сталого сільського господарства. Як виставкова, так і технічна програма вже були опубліковані та викликали велику цікавість у відвідувачів провідної світової виставки.

«Ми всі глибоко шкодуємо, що AGRITECHNICA 2022 все-таки не може відбутися — з одного боку, тому що вся галузь вже з нетерпінням чекала на «провідну виставку», а з іншого боку, тому що фермери в даний час можуть отримати вигоду з численних інноваційних імпульсів у галузі сільськогосподарської техніки в окремих випадках. Адже інноваційні машини, обладнання та програмні засоби роблять значний внесок у стійкі та перспективні процеси виробництва сільськогосподарської техніки», — прокоментував керуючий директор Асоціації сільськогосподарської техніки VDMA Бернд Шерер.

За його словами, можливість подати великий портфель інновацій широкої галузевої аудиторії у прямому ефірі на міжнародній арені була і залишається золотим стандартом. Тому експерти в галузі сільськогосподарської техніки, підтримують виставку та чекають успішного перезапуску AGRITECHNICA у Ганновері у 2023 р.

Крім того, експертами було оголошено переможців премії Agritechnica Innovation Award.

«Навіть якщо Agritechnica не відбудеться в Ганновері наступного року, як планувалося, вона залишається можливістю зосередитись на інноваціях у галузі сільськогосподарського машинобудування. Саме тому ми, як і планували, оголосили переможців провідної міжнародної премії за інновації у галузі сільськогосподарської техніки. Ми дякуємо комісії з інновацій DLG, яка присудила одну золоту та 16 срібних медалей за виняткові інновації. DLG офіційно вручить нагороди переможцям наступного року», — розповіла керівник проекту Agritechnica Фрея фон Четтріц.

Додаткове цифрове доповнення до виставки Agritechnica, яке було запущено в листопаді 2021 р., буде доступне на цифровій платформі DLG-Connect до кінця березня 2022 р. Відвідувачі платформи мають можливість безкоштовно ознайомитися з актуальними пропозиціями та інформацією від виробників сільськогосподарської техніки, а також взяти участь у цифрових заходах та налагодити контакти з компаніями та фермерами.

Нагадаємо, що вже третій рік поспіль в Україні тестується прототип автономного системного трактора NEXAT, який 7 грудня отримав єдине золото на конкурсі інновацій виставки AGRITECHNICA 2022 — Innovation Award Agritechnica.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus