Ринок зернових в передчутті свят: попит перевищує пропозицію

Ринок зернових відчуває наближення свят. Продавців меншає, тоді як попит на культури продовжує зростати.

Про це пише SPIKE BROKERS в Telegram.

Повідомляється, що ціни на ринку кукурудзи дещо зросли. Фізичний ринок додав в ціні з трейдами на рівнях $264,5 та $265 за т. Ціни на базисі СРТ-порт досягли відмітки у $266 за т.

«Ринкові відносини між покупцем та продавцем змінюють свої забарвлення. На фоні наближення свят та росту ціни продавців поменшало. На зовнішньому ринку, укріплення кукурудзи відбувалось завдяки страхам щодо врожаю в Південній Америці та укріплення американської пшениці», — пояснили аналітики.

Зазначається, про підняття ціни як на Чикаго, так і на фізичному ринку пшениці. Попит на зернову зростає, відтак ціна коливалася в межах $313-314 (9650 грн) за т на базисі CPT-порт за продовольчу. Відчувається, що на фоні наближення свят продавців обмаль.

«Зовнішній ринок в очікуванні відновлення цін на пшеницю до попередніх рівнів. Ринком рухали страхи щодо озимини в США, де в регіонах штату Канзас та Оклахома. Відсутність достатньої вологості в землі, тримає озимину в стресі та з ризиком до приходу морозів без достатнього сніжного покриву», — зазначають аналітики в повідомленні.

За словами експертів, ГМО-соя тримається на попередньому рівні. Ціни на культуру становили 17500 грн за т на внутрішньому ринку. Повідомляється, що на не ГМО-сою переробники платили до 20 тис. грн на базисі DAP-завод. Тоді як DAP-кордон проводили торги на рівнях $525-530 та $640 за ГМО-сою за т. В той час, за сою не ГМО покупці платили $640 за т на базисі DAP-кордон в залежності від вмісту білка.

За повідомленнями аналітиків, соняшник не тільки утримує свої позиції, а й укріпився в діапазоні 18500-20100 грн за т на базисі СРТ-завод/елеватор залежно від вмісту олії 46-50%.

Нагадаємо, цьогоріч збір зернових, зернобобових та олійних культур завершується рекордом у понад 106 млн т, що є абсолютним максимумом за всю історію України. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus