Азійські трейдери зіштовхнуться з дефіцитом якісної пшениці з Австралії

У першій половині 2022 року очікується скорочення постачання високоякісної пшениці, через погодні умови в Австралії, від якого постраждав п’ятий за величиною експортер пшениці у світі, який постачав високоякісні зернові до країн Південно-Східної Азії. 

Про це пише Agriagency.com.ua.

За словами експертів, світові ціни на пшеницю через брак високоякісної пшениці, ймовірно, залишаться високими у першій половині 2022 року.

Повідомляється, що Австралія отримає рекордний урожай у розмірі 35-37 млн т пшениці у 2021/22 МР. Проте, сильні опади спричинені кліматичним явищем Ла-Нінья у листопаді, призвели до значного зниження якості зернової у пшеничному поясі.

Очікується, що частка борошномельного сорту австралійської пшениці знизиться приблизно до 35%-45% у 2021/22 МР, з раніше отриманих 65%-70% у 2020/21 МР.

Зазначається, що азійський трейдери стурбовані поставками борошномельної пшениці з високим вмістом протеїну. Оскільки австралійські постачальники намагаються пшеницю вищого сорту змішати з нижчими сортами, щоб встановити на неї вищі ціни.

Експерти кажуть, що залишається незрозумілим ступінь сегрегації між борошномельною та кормовою пшеницею.

«Занадто складно точно визначити австралійський стандартний білий сорт пшениці. Цьогоріч зернову можуть змішувати до 9% за вмістом білка, якщо буде потрібно», — повідомляє трейдер.

Нагадаємо, зернотрейдери розповіли, як змінилися ціни на ринку української пшениці. Станом на 21 грудня, ціни попиту на продовольчу пшеницю 2 та 3 класів CPT-порт у глибоководних портах у доларовому еквіваленті зазнали зниження на $2 за т проти минулої п’ятниці.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus