Експорт української пшениці у листопаді збільшився і 2 рази в цьому сезоні

Експорт української пшениці у листопаді становив майже 2,4 млн т. Це на 31% менше, ніж у жовтні та в 2 рази більше, ніж у листопаді 2020/21 МР, що є рекордним обсягом за цей місяць.

Про це повідомляє консалтингова агенція «УкрАгроКонсалт».

Зазначається, що з початку сезону було експортовано близько 14,8 млн т (рекорд для цього періоду), що на 23% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Найбільший обсяг у листопаді був відвантажений у напрямку Єгипту та Марокко, що дозволило останньому увійти до десятки ТОМ-імпортерів української пшениці. Саудівська Аравія з початку поточного сезону закупила української пшениці в 4 рази більше, ніж за весь 2020/21 МР», — говориться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, наростили обсяги закупівель у порівнянні з минулим сезоном: Індонезія (+20%), Єгипет (+49%), Туреччина (майже втричі), Південна Корея (+23%). Скорочення попиту спостерігається з боку Пакистану (-15%), Бангладеш (-30%), Тунісу (-6%), Марокко (-39%).

Нагадаємо, що за 10 місяців 2021 року експорт товарів вітчизняного виробництва до Китаю зріс на 20% та склав 12% від усього українського експорту.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus