Кабмін має намір обмежити газові ціни для виробників хліба

Кабінет міністрів планує обмежити ціну на газ власного видобутку для підприємств із виробництва хліба.

Про це пише «РБК-Україна» з посиланням на проєкт відповідного документу.

Повідомляється, що обмеження ціни планується на рівні 25 тис. грн за 1 тис. м3. Крім того, уряд має намір встановити, що торгівельна надбавка не може перевищувати 1%.

Зазначається, що заплановані обмеження діятимуть у період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2022 року, про це йдеться в проекті документу. Пропонується встановити, що ціна газу визначається щомісячно як середньоарифметичне значення котирувань на біржах, але не має перевищувати 25 тис. грн за 1 тис. м3 з урахуванням ПДВ.

Відтак, торгівельна надбавка за постачання природного газу власного видобутку для виробників, встановлюється на рівні не вище одного відсотка.

Нагадаємо, десятки виробників кондитерських виробів планують повністю або частково згорнути виробництво солодощів через високі ціни на газ. При такій вартості газу виробництво багатьох видів продукції стало нерентабельним, а виконання раніше підписаних контрактів було збитковим для підприємств.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus