За кілька років ціна на землю зросте до 60 тис. грн за гектар — Висоцький

Тарас Висоцький, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України
Тарас Висоцький, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України
Джерело фото: Latifundist.com

За кілька років слід очікувати на те, що ціна на землю сільськогосподарського призначення зросте до 60 тис. грн за га.

Про це повідомив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в інтерв'ю для  The Page.ua.

За його словами, нині середня ціна за 1 га землі складає приблизно 38 тис. грн, проте варто чекати на відчутне здорожчання.

«Ми очікуємо, що за два-три роки вона зросте до 55-60 тис. грн, а далі все залежатиме від економічної ситуації в країні, зростання ВВП та інших показників, які не мають стосунку безпосередньо до землі», — зауважив Тарас Висоцький.

За його словами, за пів року роботи ринку сільськогосподарських земель, Мінагропрод не бачить тих ризиків, про неминучість яких говорили противники його відкриття.

«Обсяги продажів невеликі, немає розпродажу земель їхніми власниками, іноземці чи великі землевласники не скуповують землю в обхід закону», — додає заступник міністра.

Він також повідомляє, що основний економічний ефект від запровадження ринку очікується у 2024 році, коли юрособи з українськими власниками зможуть купувати землю, інвестувати в системи зрошення тощо.

«Суспільство заспокоюється, налагоджуються бізнес-процеси, відпрацьовуються нотаріальні процедури. Через два роки розпочнеться новий етап роботи ринку землі, тоді, можливо, і знадобляться якісь корективи», — сказав Тарас Висоцький.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства України представило інтерактивний звіт за ринком купівлі-продажу землі сільськогосподарського призначення в режимі реального часу.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus