Звіт IGC: скорочення виробництва кукурудзи, ячменю та жита компенсує зростання урожаю пшениці

З урахуванням низки змін, що відбулися з листопадового звіту IGC, прогноз світового виробництва загального обсягу зерна (пшениці та фуражного зерна) у 2021/22 МР знижено на 1 млн т, до 2 286 млн т.

Про це повідомляється у звіті IGC.

Зазначається, що зниження відбулося оскільки скорочення виробництва кукурудзи (в основному в Південній Америці), вівса, ячменю та жита більш ніж компенсує зростання виробництва пшениці (під керівництвом Австралії та Аргентини).

Зазначається, що з урахуванням скорочень для кормів та промислового використання оцінка споживання знижується на 3 млн т до 2 287 млн ​​т. Кінцеві запаси на 2021/22 МР (сукупність відповідних місцевих маркетингових років) прогнозуються дещо меншими порівняно з попереднім роком і становитимуть 601 млн т. У зв'язку з незначним збільшенням запасів всіх основних зернових, світова торгівля (липень/червень) прогнозується на 2 млн т вище, ніж раніше, і становитиме 423 млн т.

Початкові прогнози IGC з попиту та пропозиції пшениці на 2022/23 МР включають попередній прогноз четвертого послідовного збільшення світового виробництва до нового піку. Оскільки споживання також очікується на новому максимумі, світові запаси, за прогнозами, мало зміняться порівняно з минулим роком, а залишки, що переходять, у експортерів залишаться менше середнього рівня. Передбачаючи покращення ситуації в деяких країнах, світова торгівля, за прогнозами IGC, відступить від рекордних показників поточного сезону.

«Незважаючи на складні погодні умови в деяких регіонах світу, загальне виробництво зернових у 2021/22 МР, за прогнозами, досягне історичного максимуму, збільшившись на 71 млн т порівняно з минулим МР, до 2 286 млн т, включаючи рекордні показники з кукурудзи та пшениці», — говориться в повідомленні.

Світове споживання, за прогнозами експертів, також очікується на новому піку, зі зростанням показників цього сезону в порівнянні з минулим у кормовому (+33 млн т), продовольчому (+10 млн) та промисловому (+10 млн) використанні.

Світові запаси, за прогнозами, трохи знизяться в порівнянні з минулим сезоном, що ознаменує п'яте послідовне скорочення. Незважаючи на зростання постачання пшениці та сорго, зниження обсягів торгівлі кукурудзою, ячменем та вівсом може обмежити загальні обсяги до 423 млн т (-1%).

Нагадаємо, що експерти USDA підвищили прогноз урожаю кукурудзи в Україні в 2021/22 МР до ​​42 млн т, що на 2 млн т більше за прогнозований обсяг місяцем раніше. В грудні аналітики також підвищували прогноз по зерновій із 38 млн т до 40 млн т.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus