Уряд знайде для цукровиків рішення щодо ціноутворення на газ — Лещенко

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко звернувся до «Національної асоціації виробників цукру» із закликом не скорочувати посівні площі буряку на 2022 рік.

Про це він повідомляє на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у випадку надвисоких цін на природний газ восени 2022 року, уряд знайде для бурякоцукрової галузі збалансоване рішення щодо ціноутворення на газ на період цукробурякового виробництва на заводах.

«Спокійно інвестуйте у вирощування і плануйте посівні площі згідно зі сівозміною», — наголосив Роман Лещенко.

Він додає, що з метою підтримки виробників соціально значущих товарів Кабмін прийняв постанову від 12.01.2022 № 19 про затвердження порядку організації та проведення біржових торгів з продажу природного газу власного видобутку. До переліку входять виробники хліба, молочної продукції, птиці, яєць та олії соняшникової.

Повідомляється, що подорожчання палива впливає на всіх без винятку виробників, зокрема й на планування виробництва в цукровій промисловості на 2022 рік. Відтак, Роман Лещенко обіцяє членам асоціації виробників цукру знайти рішення щодо ціноутворення на газ, а тому скорочувати посівні площі буряку на 2022 рік не потрібно.

Нагадаємо, експорт українського цукру сягнув понад 20 тис. т. У листопаді цукрові заводи переробили понад 500 тис. т цукру з цукрових буряків. За період з вересня по листопад 2021 року на експорт реалізовано 21 тис. т цукру.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus