Тепер аграрії можуть затвердити тип сільгосптехніки в Прозорому офісі

На базі Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва імені Леоніда Погорілого з метою виконання функції затвердження типу сільськогосподарських та лісогосподарських тракторів, їх причепів і змінних причіпних машин, систем, складових частин та окремих технічних вузлів створений та з 15 грудня 2021 року запрацював Прозорий офіс.

Про це пише пресслужба Мінагропроду.

Зазначається, що менш ніж за два місяці його роботи вже зареєстровано 204 заявки на затвердження типу та видано 57 сертифікатів.

Водночас визначено, що орган затвердження типу — орган з оцінки відповідності, створений Мінагрополітики для виконання функцій затвердження типу транспортного засобу, компонента, який видає/скасовує або відмовляє у видачі сертифікатів затвердження типу, веде їх реєстр, а також контролює здійснення заходів щодо забезпечення відповідності транспортного засобу, компонента затвердженому типу.

Нагадаємо, що 15-17 лютого 2022 р. у Міжнародному Виставковому Центрі (м. Київ, Броварський пр-т, 15) відбудеться виставкова подія «АгроВесна 2022». В рамках події пройде 3 виставки: «Зернові технології»Agro Animal Show та «Фрукти. Овочі. Логістика».

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus