Уряд сильніше контролюватиме операторів органічного виробництва

Уряд посилив контроль за діяльністю операторів у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки. 

Зазначається, що 9 лютого Уряд затвердив постанову, яка забезпечує здійснення Держпродспоживслужбою ефективного державного контролю за діяльністю операторів у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції. Відповідне рішення направлене на підвищення відповідальності виробників за наповнення ринку якісною органічною продукцією.

«Завданням Уряду є створення дієвої законодавчої бази для сталого функціонування бізнесу, в тому числі у сфері органічного виробництва. З цією метою сьогодні затверджено відповідну постанову, яка дозволить Держпродспоживслужбі застосовувати єдині критерії, за якими оцінюватиметься ступінь ризику від провадження оператором діяльності у органічній сфері», — прокоментував заступник Міністра економіки України, торговий представник України Тарас Качка.

Додається, що постанова затверджує порядок визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю операторів. Також рішенням Уряду затверджено форму акту категоризації потужності оператора, який щорічно складатиметься інспекторами територіальних органів Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, Асоціація молочників підтримує впровадження нульового ПДВ на агропродукцію. Ініціативу депутатів щодо нульового ПДВ на продукти харчування та весь виробничий сільськогосподарський ланцюг підтримують профільні асоціації.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus