Зростання ризиків відлякує імпортерів від української пшениці, що ослаблює ціни на внутрішньому ринку

Геополітична напруженість продовжує розігрівати ціни на міжнародних ринках, в той час, як зростання ризиків відлякує імпортерів від української пшениці, що сприяє ослабленню цін на внутрішньому ринку. Так, ціни на українську пшеницю показали зниження.

Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

Зазначається, що американські біржі учора не працювали через вихідний у США. Ціна на європейську пшеницю зросла на €2,25 за т.

Крім того, експорт пшениці з України з початку сезону досяг 17,8 млн т, при офіційних прогнозах експорту у поточному маркетинговому році на рівні 25,3 млн т.

Аналітики Barva Invest акцентують, що за даними CFTC інвестиційні фонди скоротили свою довгу позицію по кукурудзі з 334 до 323 тис. контрактів.

«Динаміка посіву другого урожаю кукурудзи в центральній Бразилії сповільнилась через надмірні опади, в той час, як південь країни продовжує потерпати від посухи. Тим часом місцеві аналітики в Аргентині очікують подальшого зниження оцінок виробництва через наслідки посухи. Китай дозволив імпорт кукурудзи з М’янми», — говориться в повідомленні.

За словами експертів, ціни на українському ринку кукурудзи показали незначне ослаблення.

Нагадаємо, що Україна наростила реалізацію зернових культур у 2021/22 МР, на звітну дату експортовано близько 42,5 млн т. Станом на 21 лютого, Україна реалізувала на експорт 42,54 млн т зернових з початку 2021/22 МР. За даними Мінагропроду, цей показник на 11,57 млн т або на 37,38% перевищує результати аналогічного періоду у 2020/21 МР.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus