Кабмін послабив регулювання цін на низку продуктів харчування

Уряд України скасував граничний рівень постачальницько-збутової надбавки та торгової націнки в 10% для таких продуктів соціального значення, як гречана крупа, цукор, вітчизняна вермішель та вершкове масло жирністю 72,5%.

Про це повідомляє AgroPolit.Com з посиланням на постанову №311 КМУ.

Повідомляється, що вимога про декларування зміни їхніх цін зберігається. Відтак, згідно з постановою Кабміну, 10% обмеження націнки залишилося для таких товарів, як борошно пшеничне вищого ґатунку, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), хліб житньо-пшеничний та батон, яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча, чверть курячої тушки) ) та олія соняшникова рафінована. Обмеження діятиме до кінця квітня.

Зазначається, що у зазначеному переліку продуктів соціального значення йдеться про рафіновану соняшникову олію, а не в цілому про соняшникову олію. Також поняття «птиці» розширено «чвертю курячої тушки», тоді як раніше вона передбачала тільки «курячу тушку».

«Уряд встановив, що до зазначених продуктів суттєвого соціального значення належать товари вітчизняного виробництва, крім товарів, маркованих як органічна продукція», — йдеться в повідомленні.

Додається, що Кабмін надав можливість мережам, які встановлюють єдині ціни на продукти у своїх магазинах, декларувати зміну цін один раз на всі магазини, а не на кожен окремо.

Нагадаємо, торгівля агропродукцією між Україною та Азією зросла на чверть в 2021 році. Товарообіг склав $15,2 млрд. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus