Соняшникова олія піднімає ціни на соняшник на внутрішньому ринку — брокери

Соняшникова олія останнім часом здійснює хорошу підтримку соняшнику на внутрішньому ринку. Так, станом на 21 лютого, переробники за олію 46-50% протягом дня пропонували ціну в діапазоні 20-22,6 тис. грн CPT завод в регіонах.

Про це пише SPIKE BROKERS в Telegram.

Зазначається, що премія за ВО соняшник повернулась до 600-700 грн до звичайного.

Читати за цією темою: Геррманн Лутц: Strube Ukraine вирішила «‎не стояти на одній нозі» — робимо ставку на соняшник (Ч. 1)

Також зазначається, що пропозиція сої станом на 21 лютого досить зросла як на внутрішньому ринку, так і в експортному напрямку. Так, соя ГМО на внутрішньому ринку торгувалася в діапазоні 17,9-18,6 тис. грн СРТ завод залежно від регіону та якості (36-38% білок). В експортному напрямку попит СРТ порти на протягом дня був на рівні $ 570-580 за ГМО, а також $ 670-680 на НЕ ГМО.

«Активність покупців на ринку пшениці була досить низька, водночас продавці, залишаючись при об'ємах, визначали пріоритетність напрямку реалізації — експорт чи продаж на внутрішній ринок млинам. СРТ порти — пшениця зі сторони попиту перебувала на рівнях $288-292 (9,3-9,4 тис. грн) водночас внутрішній ринок досяг позначки — 8,5- 9 тис. грн за продовольчу», — коментують в SPIKE BROKERS.

Також котирування нового врожаю, за словами аналітиків, залишилися на рівні +/-$285/283/268 зі сторони попиту СРТ портів.

Експерти зазначили, що кукурудза торгувалась в діапазоні $274-277 CPT порт залежно від сертифікації та напрямку.

Читати за цією темою: Геррманн Лутц: Україна без цукру та буряків — це неправильно (Ч.2)

«Водночас багато продавців залишались непохитними в очікуванні рівнів +$278 СРТ порт рівні. В національній валюті торги відбувались в діапазоні 8,8-8,9 тис. грн СРТ порти», — зазначили в SPIKE BROKERS.

Зазначається, що новий врожай залишався на рівнях $260-265 CPT порти з поставкою жовтень-грудень.

Нагадаємо, що ціни на рослинні олії в Україні поступово зростають — кормова група олійних і рослинна олія поступово та плавно йде вгору. Причиною цього є збільшення цін на нафту та загальні проблеми світового масштабу, які були викликані потенційною війною в Україні. Нервозність на ринку присутня, тому комодітіс дорожчають.

Виконано за допомогоюDisqus