Аграрії зібрали понад третину сої нового врожаю в Бразилії

Бразильські фермери зібрали 33% усієї сої в країні. У ході збиральної кампанії аграрії все ще стикаються з проблемами пов’язаними з погодою.

Про це пише Agriculture.com.

Повідомляється, що найкращий сільськогосподарський штат Мату-Гросу постраждав від надмірних дощів, що в свою чергу призвело до погіршення якості сої. У південніших штатах Бразилії олійна постраждала від спеки.

За прогнозом консалтингової компанії AgRural, врожай сої в Бразилії на 2021/22 МР на рівні 128,5 млн т, що на 17 млн т менше від початкового прогнозу. Аналітики повідомляють, що найближчими днями очікується перегляд прогнозу.

Зазначається, що кукурудзу зібрали на рівні 53% з площ в центрі та на півдні. Відтак показники значно випереджають показник минулого року у 24%. Однак на польові роботи також вплинули надмірні зливи в штаті Мату-Гросу та посуха в південному штаті Парана.

Додається, що кукурудзу в Бразилії висівають на тих площах, де росла соя. Кукурудза становить від 70% до 75% від загального річного виробництва.

Нагадаємо, експорт сої та кукурудзи в Аргентині може призупинитись через страйк зернових інспекторів. Вони вимагають виплати премій до зарплат. Якщо співробітники продовжать бойкот — експорт сої та кукурудзи в портах може призупинитися.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus