Аграрії будуть забезпечені насінням сої для посівної — насіннєві компанії

На складах насіннєвих компаній достатньо сої для забезпечення українських аграріїв посівним матеріалом.

Про це розповіли представники насіннєвих компаній під час конференції «Соєвий джекпот як гра в довгу», співорганізатором якої була «Дунайська соя».

Зокрема, в «Агрітема» насіння сої в наявності на складах в Тернопільській та Хмельницькій області. За словами агронома-дослідника «Агрітема» Сергія Колесника, в портфоліо нараховується 5 сортів насіння сої з вегетаційним періодом 85-125 днів. Проблем з поставками немає. Забезпечують посівним матеріалом аграріїв, згідно з домовленостями.

Він закликав аграріїв у зв’язку з холодною весною не поспішати з посівом сої у ґрунт.

«Соя любить тепло. Тому сіємо тільки у прогрітий ґрунт. Обов’язкова опція — інокуляція якісними продуктами. Чи можливий пізній посів? Навіть, якщо посіємо у червні, середню ранню групу зберемо в кінці вересня, на початку жовтня. Єдине питання, чи буде на початок сівби волога у ґрунті? Ми неодноразово пересівали у кінці травня-на початку червня і отримували 3 т/га врожаю», — зауважив Сергій Колесник.

У свою чергу продакт-менеджер олійних культур Lidea Віталій Гоєнко розповів, що насіння сої доступно на складах у Черкаській та Київській областях. Працюють через дистриб’юторів, але якщо аграрію потрібно оперативно закрити потребу, то це можуть бути продажі напряму від компанії.

«Наше портфоліо сої постійно збільшується. В реєстрі понад 20 сортів. Доступні 6 сортів, і ще 2 сорти є на складах — «Тенор» і «Алігатор». Компанія активно приймає заявки на поставку насіння. Частина насіння буде завозитись із-за кордону. Щоб оперативно забезпечити насіння аграріїв, прийняли рішення в цьому році фасувати його у біг-беги. В одному біг-бегі 28 стандартних посівних одиниць. У нас є можливіть підібрати насіння під ту технологію, яку використовує господарство, та під різні кліматичні умови», — поділився Віталій Гоєнко.

У «ЗААТБАУ ПРОБСТДОРФЕР УКРАЇНА» теж немає проблем із забезпеченістю клієнтів посівним матеріалом. За словами представника компанії Руслана Сиротюка, українським аграріям доступні 15 сортів сої, з яких 3 сорти є ультраранні, 6 — середньоранні, і 6 — середньостиглі. Працюють по всій Україні через дистриб’юторів. Надають агрономічний супровід.

«Наші клієнти ще до нового року замовили і проплатили за посівний матеріал. Зараз він на складах. Ми можемо доставити насіння у господарство, або аграрій самостійно забрати зі складу», — розповідає Руслан Сиротюк.

Нагадаємо, Бразилія зібрала понад 80% нового врожаю сої. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus