Рекордний врожай пшениці цьогоріч планують зібрати в Бразилії

Цьогоріч Бразилія може зібрати рекордний врожай пшениці. Частково це зумовлено війною в Україні, оскільки вона призвела до зростання цін на зернову на світовому ринку.

Про це повідомдяє Soybean&Corn Advisor, пише Elevatorist.com.

«За прогнозами експертів консалтингового агентства De Baco Corretor, у штаті Ріо-Гранде-ду-Сул аграрії можуть провести сівбу зернової в 2022 р. на 1,5 млн га, при цьому врожайність пшениці очікується в межах 3-3,5 т/га, і виробництво зернової може досягти 4,5-5 млн тонн, що значно перевищує показник минулого року (3,4 млн тонн). Сівба пшениці планується в травні-червні цього року, а збиральна кампанія — в жовтні-листопаді», — йдеться в повідомленні видання.

Зазначається, що в штаті Парана аграрії вже розпочали ранню сівбу пшениці, активна фаза посівної кампанії буде в травні. Збиратимуть врожай у вересні-жовтні, за прогнозами, він може сягнути 3,87 млн т, тоді як в минулому році цей показних склав 3,2 млн т.

Додається, що в штаті Сан-Паулу виробництво пшениці може досягти рекордних 400 тис. т порівняно з 250 тис. т у 2021 р.

Окрім того, відзначається, що торік Бразилія зібрала 7,6 млн т пшениці, при цьому імпорт досяг 6,5 млн т.

Нагадаємо, існує думка, що через блокаду портів Україні знадобиться понад три роки, щоб вивезти врожай.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus