В Полтавській області планують засіяти 1,4 млн га

Посівна кампанія на Полтавщині цього року має стартувати приблизно у квітні. Засіватимуть землю пшеницею, ячменем, кукурудзою, соняшником тощо.

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін у своєму Telegram-каналі.

Нині аграрії почали підготовку до посівної кампанії. В області планують засіяти усі поля, а це 1,4 мільйона гектарів. Насіння та добрива у регіоні є, каже Дмитро Лунін.

«Жодних обмежень руху техніки, персоналу та добрив. Забезпечення пальним. Бронювання від призову механізаторів й інших працівників задіяних у посівній. Жодних вилучень сільгосптехніки, яка задіяна в посівній. На все це наші аграрії можуть розраховувати», — розповів начальник обласної військової адміністрації.

Аби підтримати аграріїв, уряд впроваджує план підтримки. За рахунок державного бюджету мають компенсувати відсотки за кредитами на покриття витрат, пов’язаних із посівною кампанією. На Полтавщині для координації створять штаб, його очолить заступник начальника адміністрації Євген Греков.

Початок посівної запланували на квітень. Нині на полях області підживлюють озимину. Озимою пшеницею засіяно 250 тис. га. Посіви у задовільному та доброму стані, повідомив Лунін.

Нагадаємо, що Мінагрополітики запустило платформу для допомоги аграріям у проведенні посівної 2022: https://agrostatus.org/, яка покликана допомогти аграріям успішно стартувати з посівною кампанією. У цьому їм допоможуть держава та міжнародні партнери.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus