Німецький концерн Bayer скорочує свою діяльність у Росії


Джерело фото: https://www.dw.com/

Німецька хіміко-фармацевтична корпорація Bayer у зв'язку з війною Росії проти України призупиняє будь-яку діяльність у РФ та Білорусі, не пов'язану з постачанням важливої ​​для охорони здоров'я та сільського господарства продукції.

Про це йдеться у заяві на сайті компанії, опублікованій у понеділок, 14 березня.

Йдеться про зупинення всіх рекламних та інших заходів щодо просування продукції. Передбачено припинення на невизначений термін проектів капітальних інвестицій та відмову від нових ділових можливостей. У корпорації констатували, що «війна порушує моральні та етичні питання для кожної компанії».

Водночас відмова від поставок населенню найважливіших медичних та сільськогосподарських продуктів — таких як ліки від раку або серцево-судинних захворювань, медичних препаратів для вагітних жінок та дітей, а також насіння для вирощування продуктів харчування — лише примножить вплив війни на людські життя, констатували у Bayer. З цим пов'язано рішення продовжити постачання в РФ продукції, важливої ​​для охорони здоров'я та сільгоспсектору.

Про постачання своєї продукції до Росії в 2023 році Bayer ухвалить рішення пізніше залежно від того, чи РФ припинить нічим не виправданий напад на Україну і чи повернеться на шлях дипломатії та миру, йдеться у заяві.

Допомога співробітникам Bayer в Україні

Що стосується подій в Україні, то пріоритетом компанії, як і раніше, є забезпечення безпеки 700 співробітників Bayer та їхніх сімей у цій країні, надання їм допомоги в евакуації, пошуку житла на новому місці та фінансовій підтримці. У відповідь на гуманітарну кризу в Україні, компанія створила фонд допомоги у розмірі 3 млн, а також надала медикаменти, зокрема антибіотики, на лікування 27 тис. пацієнтів. Співробітники Bayer пожертвували Червоному Хресту у рамках акції допомоги Україні 900 тис., компанія подвоїть цю суму. Співробітники компанії також створили платформу, щоб забезпечити тимчасовим житлом колег та їхні сім'ї, які прибувають з України.

Bayer готовий негайно надати фермерам в Україні насіння та інші виробничі ресурси для посівної кампанії цього сезону.

«Ми готові підтримати їх, оскільки тимчасове вікно для посіву закриється лише за кілька тижнів», — йдеться у заяві компанії.

Нагадаємо, що компанії ABCD також оприлюднили свою позицію по співпраці з Росією.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus