AgroGeneration не може провести підживлення озимих, внесення ЗЗР в Харківській області — Булавін

В холдингу AgroGeneration, землі якого знаходяться в Харківській області, наразі через бойові дії господарства не можуть провести друге підживлення озимої пшениці на 100% своїх площ. Під ярі культури добрива внесені у повному обсязі ще з осені.

Про це під час Trend&Hedge Club розповів генеральний директор AgroGeneration Сергій Булавін.

«Основні культури в холдингу — озима пшениця та соняшник. Вирощуємо трохи сої та кукурудзи. Пшениця вже в полі та росте. По соняшнику маємо тільки 30% насіннєвого матеріалу на складах. Зараз ведемо перемовини з постачальниками, яким чином забезпечити решту насіння. Також розробляємо сценарії, що будемо робити, якщо не зможемо себе забезпечити на 100% насінням соняшника», — зауважив Сергій Булавін.

Він також додав, що зараз ведуться перемовини з постачальниками щодо поставок ЗЗР на ті підприємства холдингу, де є фізична можливість їх використовувати. Внести ЗЗР на 100% площ не зможуть через бойові дії.

Сергій Булавін наголосив, що безпека колег і співробітників наразі на першому місці і ризикувати життям людей не будуть. В холдингу знають про випадки, коли окупанти цілили саме у місця зберігання техніки. Тому вирішили для себе розмістити всю наявну техніку у різних місцях зберігання, щоб її було складно вразити одним ударом. Щодо палива, то наразі в холдингу є невеликі запаси, але їх вочевидь не вистачить на тривалий час інтенсивної роботи.

Сергій Булавін також розповів, що майже всі великі агрокомпанії в роботі використовують інтегровані IT-системи. Сервери AgroGeneration знаходяться в центральному офісі в Харкові. Офіс постраждав він бомбардувань російських військ, оскільки розташований біля обласної адміністрації. Наразі IT-спеціалісти компанії розробляють план щодо поновлення роботи хмарних сервісів.

Щодо людського потенціалу, компанія забезпечена необхідними людськими ресурсами, крім декількох регіонів, де пройшла масштабна евакуація.

«Я впевнений, що люди туди повернуться. Ми платимо прозорі зарплати, це має приваблювати співробітників. Коли почалися військові дії, ми вирішили виплатити всю заробітну плату, плюс один оклад дали в якості фінансової допомоги. Коли на початку березня зрозуміли, що ситуація ускладнюється, то в якості фінансової допомоги виплатили співробітникам два оклади», — розповів Сергій Булавін.

За словами Міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка, вітчизняні аграрії засіють максимум земель, на яких можна розраховувати на безпеку виробництва.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus