Профіцит 200 тис. т: Україна забезпечена азотними добривами для посівної

Станом на 30 березня поточний профіцит азотних добрив в Україні сягає близько 200 тис. т. Є великі складські запаси, а Ostchem продовжує обробляти заявки аграріїв на купівлю добрив.

Про це повідомив керівник з корпоративних комунікацій Group DF Олег Арестархов, повідомляє пресслужба компанії.

За його словами, компанія повністю закриває попит на азотні добрива всередині країни. Єдиний момент — в окремих регіонах через військові дії є логістичні проблеми. Проте, логістичні ланцюжки поступово відновлюються.

«Ми робимо все можливе для повного відновлення логістики. Нам дуже допомагає «Укрзалізниця», на повну працює наша логістична компанія(«Ніка Транс Логістика», що входить до Group DF), яка доставляє добрива та наші склади», — каже Олег Арестархов.

Він додає, що за пріоритет були українські споживачі. Відтак 95% всіх вироблених добрив Ostchem, відвантажується на внутрішній ринок. Найбільший попит відмічали на селітру та КАС.

«Всі обсяги, які ми законтрактували, ми відвантажили і відвантажуємо. Розумієте, зараз дуже відповідальний для країни період і ми чітко розуміємо, що це не просто виконання укладених Ostchem угод. Це питання національної продовольчої безпеки України», — підсумував представник Group DF.

Олег Арестархов зазначив, що ціна на азотні добрива найближчим часом падати не буде. Причина — ціна на газ, який є основною сировиною для виробництва азотних добрив. Багато заводів у світі зупинено, а ті виробники добрив, які працюють, не будуть торгувати добривами за ціною нижче собівартості.

Нагадаємо, експерт наголошує, що проблеми ринку добрив не у дефіциті, а в логістиці та працівниках.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus