Група компаній АСТ відновлює агророботи на звільнених від окупантів землях

Майже у всіх населених пунктах Київщини, в яких Група компаній «Аграрні системні технології» (АСТ) орендують землі, велись активні бойові дії, більшість території була під окупацією. Наразі регіони звільнено і підприємства відновлюють сільськогосподарські роботи.

Як повідомили в коментарі для Latifundist.com в ГК «АСТ», загалом у Київській області підприємства компанії обробляють 5062 га. У Макарівському районі — 3610 га, в Бородянському — 1452 га.

Як наслідок окупації — близько 70% полів заміновано, офісна будівля в смт Макарів частково пошкоджена. Наразі організовуються роботи з розмінування.

Але компанія вже готова виходити в поля. Зокрема, 8 квітня 2022 р. розпочалось внесення міндобрив на безпечні площі. Надалі тут сіятимуть соняшник і сою.

Польові роботи в ГК «АСТ»

«Територіальні громади Київщини не залишились в складний час без допомоги нашої компанії, підприємства групи «АСТ» надають фінансову та матеріальну допомогу Брусилівській лікарні, Територіальній обороні та підрозділам Збройних сил України, допомагають тралами для перевезення військової техніки. Ми зберегли робочі місця, сумлінно виплачуємо заробітну платню та вже сьогодні наші працівники стають до роботи в полі, розпочинають працювати на майбутній урожай. Щиро сподіваємось, що більшість земельних ділянок, які орендуємо, зможемо засіяти», — зазначила Лілія Тімакіна, директорка з юридичних і земельних питань ГК «АСТ».

Незважаючи на те, що з ТОВ «Фастів Агро» (входить до ГК «АСТ») до лав ЗСУ було мобілізовано 36 працівників, а 8 працівників доєдналось до лав Територіальної оборони, підприємство оптимізує зусилля і намагається дотримуватись графіка запланованих робіт.

Алла Гусарова, Latifundist.com.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus