Австралійські аграрії продають зерно, щоб допомогти Україні

Австралійські виробники об'єднуються та продають частину свого врожаю, щоб підтримати українських сільгоспвиробників.

Про це пише Grain Producers Australia.

Повідомляється, що австралійські аграрії хочуть, щоб українські сільгоспвиробники знали, що їх підтримують у всьому світі. Організатори акції закликають ділитися зображеннями своєї техніки з українськими прапорами у соціальних мережах із хештегом #AUSSIEGRAIN4UKRAINE.

«Сьогодні було оголошено про акцію Aussie Grain4Ukraine із закликом до австралійських зерновиробників вивішувати прапори України на своїй сільськогосподарській техніці під час посівної», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках акції австралійські виробники можуть пожертвувати кошти від минулого врожаю на спеціальну індивідуальну картку аграрія в Національному реєстрі виробників. Для цього спеціально був створений підкомітет зерновиробників Австралії для проведення кампанії зі збору коштів та направленні гуманітарної допомоги у відповідь на вторгнення рф до України.

За словами представника підкомітету Джеймс Стейсі з Південної Австралії, ідея зародилася у соцмережах, коли виробники та представники галузі хотіли знайти спосіб підтримати своїх українських колег.

«Ціни на зерно через цей конфлікт зросли, і ми хочемо внести частину з цього прибутку для людей. Ми продаватимемо частину зерна для цих цілей. Ми хочемо, щоб інші австралійські фермери зробили те ж саме. Ці кошти будуть спрямовані на програми, які допоможуть українським виробникам», — додає Джеймс Стейсі.

Фермери із Західної Австралії додають, що мають багато друзів в Україні, які так само як і вони вирощують зернові, але переживають важкі часи. У такий спосіб вони хочуть дати зрозуміти українцям, що їм не байдуже. Тому вони закликали усіх колег від Франції до Канади перейняти їхніх приклад.

Нагадаємо, державний банк розпочав програму кредитування, у рамках якої аграрії зможуть отримати кошти до 60 млн грн на придбання міндобрив та ЗЗР.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus