Ціни на світовому ринку сої зростають на тлі побоювання щодо поставок — Браун

Поставки зерна та олійних з України не тільки порушили, а й навіть змінили напрямок світової торгівлі. Нижчі, ніж зазвичай, світові запаси та невизначеність в Україні продовжують підтримувати ціни на Чиказькій біржі. Заява москви на минулому тижні, щодо не скорого закінчення російсько-українського конфлікту ще більше налякало трейдерів.

Про це пише Карен Браун для Reuters.

Вона додає, що попит на імпорт агропродукції з боку головного світового покупця Китаю був дещо розчаровуючим на тлі закриття складів та низької маржі виробників, що значною мірою вплинуло на сою. Очікується, що цієї весни американські фермери засіють рекордну площу цією олійною.

«На тижні, який закінчився 12 квітня, були посилені довгі позиції на ф'ючерси та опціони на сою на базисі CBOT до 171 873 контрактів проти 163 655 контрактів тижнем раніше. Це пов'язано зі зростанням найбільш активних ф'ючерсів на сою на 2,4%, які минулого понеділка торгувалися на рівні трохи нижче $17 за бушель», — повідомила експертка посилаючись на дані Комісії з торгівлі товарними ф'ючерсами США.

Зазначається, що ціна на сою на початку квітня ненадовго впала нижче $14 за бушель, що є найнижчим показником з початку лютого, але минулого четверга вони досягли $15,20, а потім опустилися до $15,01.

Експертка акцентує, що ф'ючерси на соєву олію на CBOT у минулу середу досягли історичного максимуму у 78,75 цента за фунт після зростання на 4,2% за тиждень, що закінчився 12 квітня. Також було збільшено кількість ф’ючерсів на цю олійну на 7 300 контрактів та склало 84 063 контрактів.

Вона повідомляє, що соєвий шрот на базисі CBOT єдина позиція, яка «програла» серед зернових та олійних культур станом на 12 квітня. Продавці втратили 1% ф’ючерсів, що призвело до скорочення до 7 тис. контрактів.

Нагадаємо, надлишкова пропозиція на внутрішньому ринку продовжувала тиск на ціни зернових та олійних на минулому тижні.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus