Єгипет дозволив імпорт пшениці з Індії

Єгипет включив Індію в список країн, яким дозволено постачати пшеницю, що закуповується в рамках тендерів державним агентством GASC. 

Про це пише world-grain.com.

Відзначається, що Єгипет затвердив Індію як постачальника пшениці, оскільки північноафриканська країна працює над нарощуванням своїх поставок і розширенням джерел імпорту на тлі торгових перебоїв, спричинених вторгненням росії в Україну.

«‎Єгипетська делегація поїхала до Індії, щоб обговорити імпорт пшениці, відвідати поля та зерносклади в різних регіонах для ретельної перевірки якості. Сторони також обговорили сприяння потоку єгипетського сільськогосподарського експорту до Індії», — зазначається в повідомленні. 

Зазначається, що Єгипет є найбільшим імпортером пшениці у світі з близько 12 млн т на рік і залежить від чорноморської пшениці, імпортувавши у 2021 році близько 80% з росії та України.

Повідомляється, що в планах Єгипту, ймовірно, імпортувати близько 1 млн т пшениці з Індії, з яких 240 тис. т буде відправлено вже у квітні цього року. 

Додається, що згідно з даними Міністерства сільського господарства США, Індія експортує 10 млн т пшениці у 2022-23 рр.

Нагадаємо, що раніше Індія розглядала можливість постачання пшениці до Єгипту.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus